.

To sejre til Ringsted Ro- & Kajak klub ved Lübeck Regattaen

Ringsted Ro- og kajakklub var i sidste weekend til sæsonens første kortbane regatta i den nordtyske by Lübeck, hvor der hvert år afholdes en stor regatta med mange deltagere fra Nordtyskland og Danmark. Ud over Ringsted havde også klubber som Køge, Næstved og Sorø valgt at åbne sæsonen i Lübeck.M&S afgang

Ringsted var repræsenteret ved juniordrengene Mike Halvor og Sigurd Hutnik i dobbeltsculler og masterroeren Steffen Feddersen og Claus Solmer-Jørgensen som ligeledes stillede op i dobbeltsculler.

Robanen i Lübeck bød både lørdag og søndag på perfekte ro forhold – en svag vind fra skiftende retninger og let overskyet gjorde at forholdende var perfekte til at få roet noget godt kaproning.

Juniorerne i kamp
Mike & Sigurd har trænet 5-6 gange om ugen hele vinteren i såvel fitnesscenter samt roet på vandet når forholdene har været til det, så nu var det tid til at se om de mange træningstimer også kunne omsættes til gode resultater. Lørdag stillede drengene op i to forskellige junior løb. Det viste sig at der desværre ikke stillede nogle danske både op i de to løb, men der var nu også meget god konkurrence fra de tyske både.

I lørdagens første løb viste det sig meget hurtigt at en tysk båd fra Hamburg ikke havde tænkte sig at afgive sejren, og de tog uimodståeligt fronten fra start og holdt den til mål, og kom ind i for juniordrenge meget imponerende tid. Men bag dem lå hårdkæmpende Mike og Sigurd og holdt det øvrige felt bag sig i en hidsig jagt på den førende tyske båd. Men trods presset af feltet formåede Ringsted drengene at holde tempoet oppe og kom ind på en flot andenplads med det godt stykke ned til tredjepladsen.

Det andet løb var præget af endnu en stærk tysk båd om uimodståeligt satse sig på løbets førsteplads fra start og hold placeringen hele vejen hjem. Men bag den lå Ringsted drengene og kæmpede om andenpladsen. Efter en godt start hvor ringstedbåden var kommet afsted på andenpladsen begyndte en tysk båd at hente ind og gik lige så stille forbi ned over banen. På trods af en god slutspurt hvor Ringsted drenge prøvede at lukke hullet, kom de dog aldrig helt op om måtte inkassere en fint tredjeplads ca. to sekunder fra andenpladsen.

Igen søndag skulle Mike og Sigurd stille op i samme løb som om lørdagen. Det første løb udviklede sig stort set som lørdagens sidste løb men en stærk tysk båd som vinder, og med Ringsted på tredjepladsen.

Men til det sidste løb viste drengen sig helt på toppen. Efter en lidt svær start hvor de kommer ud af starthullerne som nummer 3 får drengene en rigtig godt rytme og fart i båden, og går forbi de to både som er kommet først ud af starten. Ved 500 meter mærket ud ad de 1000 ligger drengene i front, og bare øger og øger forspringet til de øvrige båden de sidste 500 meter og kommer i mål til en velfortjent og suveræn sejr.

Masterroere
Steffen & Claus stillede i modsætning til drengene kun op i et løb henholdsvis lørdag og søndag.

Masterroning – eller veteranroning – er kendetegnet ved at alle aldersklasser kan konkurrere på lige fod, idet man tildeles et handicap efter hvilken aldersklasse man tilhører, men det gør også at bådene enten ikke starter samtidig, eller kommer samtidig i løb. I Lübeck gør man det at alle både sendes afsted samtidig, og så regner man handicappet ud efter man er kommet i mål. Med andre ord kan det betyder at det ikke er den som kommer først over stregen som vinder. Og det var netop hvad der skete i Steffen og Claus løb om lørdagen.

Ringstedroere have lagte en strategi om at forsøge at komme først ud af starten, da banen er ret smal, så det kan give god mening at forsøge at komme fri af de andre både. Men en ting er strategi, en anden er praktik. Og efter en kraftfuld og godt udført start måtte Ringsted båden bare konstatere at en tysk båd på bane 1, samt ikke mindst lokal-rivalerne fra Sorø på bane 4 ved siden af Ringsted båden på bane 5 ville det anderledes, for efter at have roet de første par hundrede meter af de 1000 meter lå den Tyske båd i front efter Sorøbåden og på tredjepladsen Ringstedbåden, næsten side om side med Sorø-båden. Ringstedbåden var dog ikke helt tilfreds med denne placering og kæmpede som en gal for at nå op på siden af Sorø, og langsomt men sikkert fik Ringsted båden kæmpet sig op. Slagsmålet mellem de to både var meget intenst og føringen lå over de næste 500 meter og skiftede fra den ene til den anden – intensiteten blev ekstra høj af at bådene lå placeret lige ved siden af hinanden. Da der manglede omkring 200 meter gik begge både op i tempo for at forøge at vriste sig fri af den anden, men ingen af de to både havde nu tænkt sig at give op så let. Så hundeslagsmålet fortsatte helt ind til målstrengen uden nogen af bådene vist rigtig vidste hvem som nåede først i mål.
Da resultatet så kom viste det sig at Sorø-båden var kommet i mål 0,12 sekunder foran Ringsted båden. Surt show.. Med til historien hører det at den tyske både på bane 1 faktisk kom først i mål med et forspring på 3 sekunder, men da mandskabet var nogle unge knægte med en gennemsnitsalder på kun 32 år mod Ringsted bådens 44 år skulle de aflevere 4 sekunder. Så på resultattavlen kunne det konstateres at der var 3 både indenfor et sekund, og at Ringsted-båden havde kørt 400 km til Lübeck for at blive slået med 0,12 af naboklubben som ligger ca. 18 km væk……

Søndag morgen skulle masterroerne allerede i kamp kl 8:30. I forhold til om lørdagen havde begge de to andre både som lå indenfor samme sekund valgt ikke at stille op, da roerne hellere ville ro andre bådtyper. Til gengæld var det dukket et par nye tyske konkurrenter op. Ringstedbåden fik igen en fornuftig start og kunne efter et par hundrede meter konstatere at de have en kneben føring ned til en tysk båd. Men herfra så konkurrenterne ikke meget til ringstedbåden, som ganske enkelt kunne holde en højere fart i båden og lige så stille gled i front af feltet. Med en stærk, men meget kontrolleret indsats, kom Ringstedbåden i mål små 10 sekunder foran nummer 2, og selv om der skulle afleveres et handicap til de lidt ældre roere på andenpladsen var ringstedbådens sejr ikke i fare.

Det var et var et par glade veteraner, suppleret af træner Gert Busk som kunne modtage førstepræmien på medaljebroen.IMG_0013

Næste gang Ringsted roerne skal i konkurrence er til Copenhagen Open på Bagsværd sø den 14 og 15 maj, og her vil hele den danske elite være til stede, så det her vi får at se om vinterens træning har betydet at Ringsted roere har forbedret sig imod dem de plejer at sammenligne sig med.

Og så er der vist 0,12 sekund som der lige skal tales med Sorø om..:-)

Comments are closed.