.

Pæn succes ved Sorø regattaen 2013

IMG_0113

Sorø regattaen løb endnu en gang af staben i den forgangne weekend. Og det var rigtig regatta vejr med højt solskin og svag vind både lørdag og søndag, samt et deltagerantal som endnu en gang cementerede  Sorø som Nordens største regatta.

Fra Ringsted Roklub havde vi Claus Solmer med i 1X veteran som eneste deltager. Han normale makker i dobbeltsculleren Steffen var taget på ferie i Frankrig i stedet, så singlescullerne var eneste mulighed. Forberedelsen op til Sorø havde dog mest foregået i dobbeltsculleren og det var der en noget nervøs Claus Solmer som stillede til start, da træningsmængde i 1 X ikke helt var som den skulle være. Med en næsten spejlblank sø med kun en svag nordlig brise var med til at gøre at løbet ikke blev så teknisk svært – ganske rart når nu man mangler lidt træning der!

 

Der var i alt 23 tilmeldte veteransinglescullere, og systemet er sådan at roerne tildeles et handicap efter deres alder, så i princippet kan alle 23 både konkurrere på lige vilkår. Claus kom i fjerde og sidste heat og skulle op imod en tysk roer, samt både Nyborg, Sorø og Lemvig. Lemvig-roeren har sammen med sin far roet rigtig stærkt i dobbeltsculler de seneste år, og har blandt andet vundet veteran EM et par gange, så hvis der ellers arbejdes med forhåndsfavoritter måtte pilen pege på Jesper Jensen fra Lemvig.

Løbet gik i gang 10:28 og Claus skulle starte 5 sekunder efter de to første både, og samtidig med Sorø. Jesper fra Lemvig skulle starte 10 sekunder efter de første grundet hans unge alder (midt i 30´erne).

Starten gik ikke prangende, men alligevel holdt Claus sig på siden af Sorø-roeren fra start.  Det blev hurtigt tydeligt at Nyborg-roerne ikke ville få den store indflydelse på løbet, og mens den tysk roer var godt med fra starten viste det sig efter nogle hundrede meter ud af de 1000 at han heller ikke ville kunne blande sig i toppen. Som løbet nærmede sig de 500 meter lå Claus og Sorø næsten side om side. Jesper fra Lemvig havde smidt alt ind fra start og var på de første 500 meter allerede nået op til Ringsted og Sorø og passere langsom forbi. Ved 500 meter mærket øger Sorø med ca. 10 stærke og får skabt et lilleforspring på ca. ¼ bådlængde til Claus. Men Claus havde lurepasset med at sætte sit tryk ind midt på banen, og da Sorø er færdig med sit ryk går Claus op i tempo med omkring 400 meter igen. Det går så godt at Sorø på ganske få tag bliver overhalet og falder ½ til ¾ bådlængde bagud. Samtid er gassen ved at gå ud af ballonen hos Lemvig, og claus´ ryk bringer pludselig Ringsted op på siden af Lemvig som sikkert havde set en sikker sejr, da han tog fronten efter 500 meter. Og så var der eller slagsmål de næste par hundrede meter hvor Ringsted og Lemvig lå cirka side om side. Til sidst havde Lemvig dog flest kræfter og kom i mål så 1,5 sekund foran Claus. Sluttiden for Ringsted blev 3:47, hvilket er en udmærket tid uden medvind.

Det var en tilfreds Claus Solmer som fik sin medalje for 2.pladsen.

Nu går han bare og glæder sig til næste år hvor han rykker en aldersklasse op og dermed får yderligere 5 sekunder mere i handicap – det skal nok blive interessant!

Comments are closed.