.

Suså-tur 10 Maj 2013.

Klaus Bo Petersen havde sammen med Mette Zethner inviteret på Suså-tur d. 10 Maj 2013.

IMG_0203

Vi var 9 deltagere på turen som startede klokken 08.00 i klubben. Her mødtes vi over en kop te og kaffe og gennemgik kort dagsplanen. Nummerplader til Susåen blev fordelt og bilerne pakket med kajakker og grej.

Cirka klokken 10.15 satte vi i vandet ved Vrangstrup. Og så gik det ellers gennem stadigt bredere sving ned ad åen. Det var super flot vejr med lette skyer og en let brise. Med andre ord, stegende hedt hvis man havde våddragt på. Klaus førte an og undertegnede dannede bagtrop. Det blev en meget smuk tur gennem talløse sving i ådalen. Natur og marker skiftedes til at give os nye smukke udsigter hele tiden. Og der blev observeret mange fugle. Der var dog én fugl der skilte sig ud. En hvid trane! Hvis nogen har et bud på arten hører vi gerne nærmere.

Efter ca 12 km var det tid til Tystrup sø. Vinden var taget til og pressede bølger sammen i åbningstragten til Susåen.  Så vi blev budt velkommen med krappe bølger stort set fra alle sider. Vi skulle ca 1 km sydpå for at komme ind til frokoststedet lige vest for Bavelsø gods. Det blev en fin lille forsmag til den senere tur.

Klaus viste os på hans medbragte kort hvor langt vi præcist var nået. Da vi skulle af sted efter en hyggelig frokost kom der en gruppe af kanoroere gående forbi. De var blæst inde. Specielt Grethe synes de ”var sej” at ro videre i sådan et vejr.  Vi fik da også en lille rusketur i starten og godt med vand ind over kajakkerne. Efterhånden som vi kom sydligere fik vi mere og mere vinden ind fra agten og bedre rovand. Alle koncentrede sig og alle klarede sig rigtig fint. Gruppen holdt sammen og dækkede hinanden godt op. Flot gået. Derefter var det gennem den afmærkede kanal til Bavelse sø. Denne gang var der vand nok under kølen.

Vel inde i susåen og smukt vand igen var der bred enighed om at fortsætte til Skelby. Turens slutpunkt. Vel ankommet kunne Klaus til sin ”overraskelse” se at vi ikke roede 18-22 km. Men i stedet 26 km! OK, så tror vi på den.

Det var en rigtig god tur som lover godt for resten af sæsonen.  Tak for den. Mvh. Torben Svendsen

Comments are closed.